RASADNIK KERESTINEC - dipl.inž. GORDANA PAPRIĆ

RASADNIK KERESTINEC - dipl.inž. GORDANA PAPRIĆ Datum: 18.03.2015.

Proljeće u rasadnicima i okućnicama I  PTICE ZNAJU ....... U svega nekolikO dana lanjsko gnjezdašce bit ce nastanjeno, a dok ga ptičji par obnovi i učvrsti i mlado lišće ružina grma SAKRIT će ga i zaštitjeti ovogodišnje mladuce. Ptičice se u rasadnik obično vraćaju za vrijeme prodaje sadnica jer jedno i drugo uvjetuje dolazak ljepših proljetnih dana. Tako je svake godine i jedino što nas ne iznevjeri su prirodni ciklusi... Opširnije »

Djeca - ličnosti

Djeca - ličnosti Datum: 14.01.2010.

  Djeca i zemlja međusobno se oplemenjuju Mnogo je zanimljivih tema iz prošle godine ostalo neuvršteno – viša sila! Nasreću, većina je aktualna i sada, pa ćemo to nastojati nadoknaditi. Najbolje je da počnemo s djecom, iako ona nisu bila direktni povod za odlazak na teren. Ovakvi dobri primjeri svakome bi zapeli za oko. Gospođa Martinčić iz Jablanovca, Stubička 226 na tržnici nas je oduševila lijepo uređenim štandom sa gotovo... Opširnije »

Mato Kaleb mr.agr.

Mato Kaleb mr.agr. Datum: 07.12.2009.

Šjor Mato opet nas pretekao Hvala internetu. Omogućuje nam da novine dorađujemo i poprvaljamo. Već davno smo htjeli uvesti rubriku «osobe» ili bolje rečeno «ličnosti» iz ove naše domene. Ne tako mali broj je ljudi, koji su biljkama, životinjama i hrani općenito posvetili cijeli svoj život. Znanjem i vještinama unapređivali su i poboljšavali gdjegod su stigli. Znanošću su baratali i svoje vještine njoj dodavali.... Opširnije »

Mato Kaleb mr.agr.

Mato Kaleb mr.agr. Datum: 07.12.2009.

POČECI SADNJE I RAZVOJ UZGOJA MANDARINA I OSTALIH AGRUMA U DOLINI NERETVE 1. UVOD Mandarina ili mandarinka (lat. Citrus reticulata) je biljka iz obitelji Rutaceae, a pripada rodu Citrusa. Mandarine su zimzelene biljke, narastu do oko 3 metra visine, sa širim listovima od ostalih citrusa. Najbolje uspijeva u suptropskim krajevima jer je osjetljiva na hladnoću, posebno na temperature ispod ništice. Kod nas mandarina najbolje uspijeva u dolini Neretve gdje su odlični... Opširnije »