Vuglec breg - turističko selo

Vuglec breg -
turističko selo Datum: 24.10.2010.

 

Završetak berbe veselje nepcu navješćuje

Govoriti o naprednim imanjima seoskog turizma, kakva nasreću niču i u ovo recesijsko vrijeme, ne može se samo kroz pravilnike o zvjezdicama, pravilnike o proizvodnji i kategorizaciji vina ili kroz restoranske normative. Vrhunski standardi podrazumijevaju se, ali ukupna kakvoća ovisi o tome kakva će patina i mašak obiteljskoga domaćinstva, šarma, gostoljubivosti i umijeća «poprašiti» ono što se nudi.
Na Vuglec bregu svega je toga u izobilju, pa i proslava završetka berbe može biti pravo događanje fine hrane, vrhunskih vina, opuštene zabave uz mužikaše, ali i zgodnoga druženja, primjerice u natjecanju grupa u spravljanju kotlića na otvorenome. No o tome bolje govore slike.

Za one koji još ne znaju: Vuglec breg je na pristupačnu mjestu iza Krapinskih Toplica, na dvadesetak hektara su vinogradi od petnaestak tisuća vrhunskoga trsja najpoznatijih bijelih i crnih sorti, podrum s restoranom, pet autohtonih drvenih hiža s lijepim i komfornim apartmanima, tereni za konjski sport, tenis i biciklizam. Primaju se i grupe na seminare u lijepim salama s tehnikom, a perspektiva je luksuzni manji hotel za dva autobusa gostiju. Iako je Vuglec breg nastao iz embrija nekadašnjeg autentičnog sela Vuglecovih, imanje nije stiješnjeno, nego je rasuto po zagorskome krajoliku i doslovce je turističko selo. 
Tamo bili i vino pili:
Nataša Maurić i Rajko Polić; Zeleni-list.net

seoski turizam - vuglec breg seoski turizam-Vuglec breg - fešto su nazočili poznati novinari, tergovci i promotori vinske kulture iz Hrvatske, ali i Slovenije seoski turizam-Vuglec breg - Urednik Svijeta u čaši Suhadolnik i domaćom enologicom Jasminkom Šaško za degustacije pjenušaca pokazuje jedan od načina natakanja da etiketa bude vidljiva seoski turizam Vuglec breg - hrana je posebna priča, namirnice iz sela, peć krušna vrhunaska....
ova teletina špikana povrćem i raca uza mlince, krumpir i grilano povrće zaista može poslužiti za "kalibriranje" osjeta okusa,  da ne izgubimo osjećaj za domaće  u odnosu na ono "s porijeklom" seoski turizam Vuglec breg - vrhunska dostignuća u vinogradarstvu, podrumarstvu i ugostiteljstvu začinjena su domaćinskom toplinom domaće hiže vugleg breg - turističko selo - što se pića i hrane tiče nikšta nije prepušteno slučaju, pa ni domaći crni, bijeli i kukuruzni krug gospođe Slavice Vugleb breg - turističko selo .... - agronomica i enologica Jasminka Šaško tatu svega, g. Borisa Vugleca,  "drži u čaši" iako on ima sve čvrsto u svojim rukama vugleb breg - turističko selo - domaća pečenka iz krušne peći - probajte ako ništa zbog učvršćivanja kriterija o hrani općenito vuglec breg - turističko selo - jesmo li uza silne  gradske "mini pekare" zaboravili kako mirišu domaći (slatki i slani) kolači vuglec breg - turističko selo - čvorci su izgubili bitku, a enologica i podrumari i bitku za vrhunsku kapljicu odmah idu.....berači su neslomljiva karika vuglec-breg turističko selo........ - enologica proba grožđe prije ulaska u podrum vuglec breg - turističko selo...... - u sobama i apartmanima sve odiše toplinom stare hiže vuglec breg - turističko selo........ - gosti se  pretvaraju u kreatore i kuhare, a mužikaši im dižu moral i raspoloženje vuglec breg - turističko selo........ - da su samo pejzaži  i čisti zrak bilo bi dosta vuglec breg - turističko selo....... - n igde vugla, sve je valovito i pitomo do prvih izmaglica