6.znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara u Iloku

6.znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara u Iloku Datum: 08.03.2011.

U  hrvatskome agraru voćarstvo se dobro drži

Savjetovanje su organizirali Hrvatska voćarska zajednica i Hrvatska poljoprivredna komora, suorganizatori su Agronomski fakulteti Zagreb i Osijek, Poljoprivredni institut Osijek, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, te udruge voćara Tovarnik i Zagreb, a savjetovanje je otvorio ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Ovogodišnje savjetovanje u Iloku najmasovnije je posjećeno do sada – u dva dana cijeli niz predavanja o voćarstvu slušalo je preko 500 sudionika, a nazočili su svi voditelji nabrojenih institucija te mnogi znanstvenici iz voćarstva što je nemoguće ovdje nabrojiti, pa zainteresiranima savjetujemo da pisane, bibliografske podatke i sažetke tema potraže kod organizatora, koji se o svemu pobrinuo.

Inače Organizacijski odbor činili su: mr.sci. Frane Ivković (predsjednik), dipl. ing. K. Dugalić (dopredsjedni), dr.sci. I.Katalinić, profesori T.Ćosić, Z. Čmelik, B. Barić, B. Duralija, doktori znanosti: Z.Zdunić, A. Stanisavljević, Lj. Gašparac-Skočić, Ž. Prgomet, M. Njavro, A. Biško, M. Bjeliš, B.Puškar, J.Đelagić, diplomirani inženjeri: Lj. Jukić, Ž. Cirba, M.Janić, D. Ilanić, Z.Lovrek, K.Horvat-Budimir, D. Pavičić i D. Kovačević.
Tajništvo su činili: mr.sc. Đ.Vezmar, mr.sc.G.Sučić, Lj. Drinovac, diploirani inženjeriK. Jelaković, Višnja Šimunović, Božica Dolić i Snježana Salihović.

Nastavak slijedi!

voćari - skupu nazočilo 500 zainteresiranih hrvatski voćari - jabuka vodi, ali poželjne i druge vrste hrvatski voćari - na okupu glave: proizvođača, znanosti i vlasti za prilagodbu Evropi hrvatski voćari - prsti ali u pravom (vrlo finom)pekmezu znanstvenika s pokusnog voćnjaka iz Zeline (od introdukcije novih sorti do vrhunskih finalnih proizvoda) voćari u Iloku - sudionike seminara uvodno je pozdravio predsjednik hrvatskih voćara Željko Banjavčić voćari u Iloku - već godinama suradnja oko koštičavom, a posebice koštuničavog voća dobro se razvija sa stručnjacima iz Čačka i Novog Sada voćari u Iloku - i maslina je vrsta koja se može širiti posebice konzumne sorte-savjetovanje je povezalo stručnjake svih segmenata voćarstva voćari u Iloku - prof. Duralija s novim programima