NAŠE PLAVO POLJE

NAŠE PLAVO POLJE Datum: 06.07.2017.

U  ISTRI ULJA KAO MORA I PRVI MUZEJ U NAS

Otvorila ga je povjesničarka  umjetnosti LORENA BOLJUNČIĆ sa suprugom u središtu Pule, na 500 četvornih metara s preko 25 istarskih maslinara, te proizvodima od lavande, tartufa , domaće rakije.

Cilj je bio ponuditi najbolje istarske brendove te posjetiteljima pripremiti degustaciju i edukaciju odnosno program i priču za koju mnogi stranci kažu da je na visokom nivou i u odnosu na najpoznatije maslinarske zemlje u svijetu.

Tu su   (neka oprostie zaboravljen naknadno ć ih prikazati) BELCI, BELIĆ.   IPŠA, CIAVAON, MATE, DORAVAC, OIVERI, BOLIA, TANDER, VERO, OLEA PRIMO, OLIV CHARM, VERCAL, AGROPRODKTOVA SALVELA, BRIST kojji je u Vodnjanu prvi otvorio sličan ali mannji lokal-

Za  pola litre ulja plaća se 120 do 160 kuna, a priča i probanje s certificiranom kušačicom LEENOM PUHAR je dojmlji i događaj za pamćenje.

Gazdarica je osono „slaba“ na vrlo pikantna ulja poput kupaža iz Kornia  loce,  a rabi ih n oporijim salatama.

(rajko polić)

 

U MUZEJU UJE S PRIČOM - U MUZEJU LJE S PRIČOM ulje djevičansko - ulje djevičansko istarsko ulje belci - istarsko uje beci kvalitetna obrada suvremena prerada - kvaitetna obrada suvremena prerrada iskusni belići - iskusni belići mladi obnavljaju staro - mladi obnavjaju staro svjetski sandi ioš za studija - svjetski sandi još za studija brist - brist