41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. Datum: 24.06.2009.

Organizator izložbe grad Zelina, pokrovitelj Vlada RH, suorganizatori HZPSS i HZVV, partner Vinarija Vinski vrh Hrašćina, urednik sistematičnog i kvalitetnog kataloga Ivica Kukovačec. Organizacijski odbor: Vlado Žigrović, Gordana Županac, Nataša Puhelek i još 30 članova. Komisija za ocjenjivanje: Stanka Herjavec, Ana Jeromel, Zdenko Ivanković i još 22 člana.
Za natjecanje su prijavljena 293 vina iz vinogradarske regije Kontinentalna Hrvatska, a ocijenjena su i voćna vina od kupine, maline, ribiza i višnje. Nagrade Dodijeljeno je pet velikih zlatnih diploma, 35 zlatnih diploma, 132 srebrene, a 75 vina dobilo je brončanu diplomu. Odbačeno je 28 vina. Šampion je graševina, izborna berba prosušenih bobica 2006. Kutjevo Velike zlatne diplome dobili su Mladina, Ilok i Zlatko Sonenšajn za tgramince, Kutjevo za graševinu, a Belje za shardonay Nagrada «Ljerka Habuzin» Darku Hrupecu za kraljevinu Nagrada «Milan Pažić» VP Krauthaker za graševinu Nagrada «Pero Krznarić» Iločkim podrumima za traminac Nagrada za predikate graševini Kutjevo Nagrada za najbolje crno mirno vino Feravinu za syrah Nagrada za najbolje voćno vino malini Zdravka Ivančana iz Molva
Najbolja etiketa prema novinarskome žiriju na čelu s Vitom Andrićem je VV Korak iz Jaske za pinot crni Svetoivanjski vinski dani podarit će mnogo radosti posjetiteljima, a na otvorenju imalo se što vidjeti, čuti i probati. Svjedoci smo stalnoga širenja vinske kulture u nas.
Autor: Rajko Polić

41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. 41. (7.) izložba vina kontinentalne Hrvatske - Sv. Ivan Zelina 23.-28. lipnja 2009. - - -