Golden marketing-Tehnička knjiga: Vinogradarstvo i vinarstvo kao na dlanu u Atlasu Nikole Miroševića

Golden marketing-Tehnička knjiga:
Vinogradarstvo i vinarstvo kao na dlanu u Atlasu Nikole Miroševića Datum: 27.07.2009.

 


Golden marketing – Tehnička knjiga izdao Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva dr.sc. Nikole Miroševića i suradnika - dobar primjer u izdavaštvu

Atlas je velikoga formata, tvrdo uvezan, 440 stranica, protkan visokokvalitetnim fotografijama i ilustracijama poput monografije, na finom i teškom papiru – vinogradarska i vinarska biblija!
Recenzenti su prof.dr.sc.Petar Cindrić i dr.sc.Ivan Pezo, a autorovi suradnici su mr.sc. Ivan Alpeza , mr.sc. Jole Bolić, Božica Brkan – književnica i novinarka, dipl.inž. Miodrag Hruškar, prof.dr.sc. Stjepan Husnjak, prof.dr.sc. Vladimir Jelaska, prof.dr.sc. Jasminka Karoglan Kontić, prof.dr.sc. Edi Maletić, dipl. inž. Branka Mihaljević, Marijan Ričković – prof, mr.sc.Ivan Šestan i dipl. inž. Milorad Zoričić.

Osnovna poglavlja atlasa su: Kroz povijest hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, Sortiment loze u Hrvatskoj, Regionalizacija vinogradarskih područja Hrvatske, Vinogradarstvo, Vinarstvo i Vinorodnom domovinom.

Da bismo predstavili ovaj Atlas, opet bi morali napisati knjigu. U njemu je jednostavno sve što je naša domovina u vinogradarstvu i vinarstvu bila, što jest i što bi morala biti. Elegantni i raskošni prikaz, bilo riječima ili slikama, vesela je oda odnosu čarobnih bobica i čovjeka na našim prostorima. Možda u proslovu najbolje kaže sam vinski bard, prof.dr.sc. Nikola Mirošević: «...A milina riječi ispisana u ovoj knjizi i širina oslikanoga vinogradarstzkog obzorja, neka sa svake stranice progovaraju, neka pjevaju, neka pričaju svoje vinogradarske i vinarske priče, neka ne šute....»

Rajko Polić

atlas - kao monografija atlas - kao foto-monografija atlas - kao foto-monografija atlas - kao foto-monografija