GD Kamilo Blagaić: 27. izložba gljiva

GD Kamilo Blagaić:
27. izložba gljiva Datum: 12.10.2009.

U četvrt stoljeća promijenili svijest o gljivartsvu

U zagrebačkom Studentskom centru održana je 27. (tradicionalna) izložba gljiva u organizaciji i prezentaciji isto toliko starog Gljivarskog društva Kamilo Blagaić, koje danas ima stotinjak članova ali je odgojilo tisuće gljivara i općenito promijenilo svijest o toj grani ljudskoga zanimanja i aktivnostima vezanim za nju. Između ostalog, nikli su i deseci gljivarskih društava diljem zemlje. Zaista,  još jedan Dobar Primjer!
Danas se u gljivarenje ide bez straha, pod paskom i pratnjom determinatora i kompetentnih poznavatelja, uglavnom članova gljivarskih društava, a dostupne su brojne odlične knjige o gljivama. Obogaćen je jelovnih s jelima od i s gljivama, ali se izgradila i svijest kako gljive čuvati, njima gospodariti, a berući ih značajno popraviti kakvoću ukupnoga življenja.
Nesebični članovi društva i usprkos sušnoj i za gljive teškoj godini uspjeli su donesti dosta eksponata, da bi posjetitelji mogli što naučiti. Uglavnom, kao i uvijek, mogle su se «u četiri oka» vidjeti najznačajnije jestive gljive, ali i smrtonosne poput olovaste rudoliske i zelene pupavke, te uvjetno jestive gljive i td.
Gljive donose i drugi gljivari, a na izložbi, kao i u Društvu nijedna gljiva ne ostane neprepoznata

Na slikama su bar neke iz spomenutih skupina gljiva te prof. dr.sc. Romano Božac i prof. dr. sc. Stjepan Mužic, sveučilišni profesori s agronomije i prije gotovo tri desetljeća začetnici Društva, kojem je danas na čelu agilni mr. sc. Mladen Strižak, a djeluje u Tkalčićevoj 33.

Pišite o svojim gljivarskim iskustvima.........zeleni-list.net...javite se pitanjima  098/192 1350

Rajko Polić zeleni-list.net

GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - na izložbi 2009 zanimljiva zečarka od desetak kilograma GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - izložba 2009. GD Kamilo Blagaić - prof.  dr. sc. S. Mužic  s bljuvarom ili ludarom GD Kamilo Blagaić - vjerni člnaovi brinu o gljivama i izložbi 2009. i kada nema posjetitelja GD Kamilo Blagaić - izložba 2009.