ROBOTI I NA MLJEKARSTVO VRHOVČEVIH STIGLI

ROBOTI I NA MLJEKARSTVO VRHOVČEVIH  STIGLI Datum: 15.11.2017.

Danas na zadružnom principu zasnovana proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda u modernoj staji i mljekari, obiteji Verhovec u Luci, koju smo opisali kroz sada već pet generacija,sabrano je sve iskustvo potrebno za proizvodnju visoke kakvoće za potrošače  i držanje životinja u skadu za zakonom o dobrobiti. Rezutat su prvi mljekomati današnjih voditelja Božice i Stjepana, cijela paleta vrhunskih sireva i drugih prerađevina, a možda  najvažnije je da se... Opširnije »

BOLFAN VINSKI VRH

  Share in a private message Zatvori Za:   stvoreni smo da užijemo optimalnu količinu najboljjih namirnica za zdrav i dobar život, a ne a potamanimo sve što se dade isfabricirati ČESTITKE BOLFAN VINSKOM VRHU NS TAKVU ZALAGANJU ZL RP   Bolfan Vinski Vrh 2 sata ·  Prešli smo brojku od 6000 vjernih pratitelja i obožavatelja EKO Bolfan vina, domaćih poslastica te mirnog okruženja! Hvala... Opširnije »

6. MEĐUNARODNI FESTIVAL VINA I KULINARSTVA 24.-25.XI. REGENT ESPLANADE

6. MEĐUNARODNI FESTIVAL VINA I KULINARSTVA 24.-25.XI. REGENT ESPLANADE Datum: 23.11.2011.

 VINSKA FEŠTA ZAGREBU SE SMIJEŠI ZAGREB VEĆ ŠESTU GODINU ZAREDOM POSTAJE MEĐUNARODNO SREDIŠTE OKUPLJANJA LJUBITELJA VINA I GASTRONOMIJE • Izložbeni dio festivala otvara vrata 25. i 26. studenog • Sadržaj festivala bit će obogaćen vođenim radionicama, okruglim stolom, humanitarnom večerom i posjetom međunarodnih novinara Istri • Radionice s najboljim godištima vina proteklog desetljeća će po prvi put u Hrvatskoj održati... Opširnije »

LOBIRANJE ZA POLJOPRIVREDU

LOBIRANJE ZA POLJOPRIVREDU Datum: 17.11.2011.

 HRVATSKI LOBISTI O POLJO- PRIVREDI I EU Pozivamo Vas na okrugli stol “Lobiranje za interese poljoprivrednog sektora RH u EU“ koji će se održati 21. studenog 2011. godine od 10 do 12 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1. Cilj okruglog stola je povećanje razine informiranosti hrvatskih poljoprivrednika i stanovnika ruralnih područja Hrvatske o učincima pristupanja EU, načinima sudjelovanja u EU programima i korištenju EU fondova. Uz to bit će... Opširnije »

KONJI KAO DIO TURISTIČKE PONUDE

KONJI KAO DIO TURISTIČKE PONUDE Datum: 12.10.2011.

1. MEĐUNARODNI KONGRES KONJIČKOG TURIZMA RH - SUBOTA 15.10. 2011.  (PRIOPĆENJE ORGANIZACIJSKOG ODBORA)  Predsjednik dr.sc. Mato Čačić  099 78 68 424  mcacic@inet.hr,  U organizaciji uzgojnih i sportskih konjičkih udruženja na prostoru Bjelovarsko-bilogorske županije, te znanstvenih institucija, konjogojskih udruženja i pravnih subjekata iz drugih dijelova Hrvatske, a uz veliku podršku Bjelovarsko-bilogorske županije i Sportsko rekreacijskog... Opširnije »

7. BUČIJADA IVANIĆ GRAD 15.-16. X

7. BUČIJADA
IVANIĆ GRAD 15.-16. X Datum: 05.10.2011.

             Buče slasne i sjajne u Ivanić Grad mame   Ta tradicionalna gospodarsko-turistička i gastronomska manifestacija koja se održava 15. i 16. listopada, ove se godine odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Na press konferenciji su sudjelovali predstavnici Grada Ivanić-Grada, Krešimir Malec zamjenik gradonačelnika i Ankica Bešter... Opširnije »

BUČE ZOVU U IVANIĆ

BUČE ZOVU U IVANIĆ Datum: 28.09.2011.

Ivanić Grad – vikend nepca I kulture     Zagrebačka vrata Posavine, ali i početna stanica lijepim i blagim vinorodnim brežuljcima i sve češćim objektima seoskoga turizma I obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Ivanić Grad, još će se jednom, 15. i 16. Listopada pokazati, i nesumljivo dokazati, kao organizator kulturno-gastrnomskih događanja - već tradicionalnom Sedmom bučijadom. Bogat I raznolik program, predstave I jelovnike... Opširnije »

Jaskanske vinske svečanosti

Jaskanske vinske svečanosti Datum: 08.09.2011.

  Predsjednik Josipović, ugostivši diplomate naznačio početak ovogodišnje berbe grožđa Jaska i Plešivica vinskim zlatom sjaje, a ovih nekoliko dana ljubitelji grožđa, vina i domaće atmosfere u obilju mogu birati i uživati u raznovrsnom programu i ponudi. Sve je počelo „diplomatskom berbom“, koju je Predsjednik Ivo Josipović kao domaćin organizirao na atraktivnom vinskom, podrumarskom i vinogradarskom imanju Siniše... Opširnije »

Bjelovarski sajam 2011

Bjelovarski sajam 2011 Datum: 05.09.2011.

Bjelovar svojima sajmovima potiče gospodarstvo, posebice agrar Ususret 19. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, koji se održava 9. 10. i 11. rujna na sajamsku prostoru Gudovac, u Zagrebu je održana konferencija za novinare.  Predstavljen je program ovogodišnjeg Sajma, a sudjelovali su direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj, pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije dr.sc. Maja Dražić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje... Opširnije »

Povrće zaraženo bakterijama

Povrće zaraženo bakterijama Datum: 06.06.2011.

Nije svaki izmet organsko gnojivo Iako nismo novina koja izvješćuje ili komentira, nego samo donosimo dobre primjere iz proizvodnje biljaka životinja i hrane, odnosno suživota čovjeka s prirodom, u vezi afere „povrće i E-coli“ dopustit ćemo si nekoliko,  ajmoreć laičkih naglasaka........  Kao i s prethodnom pričom - prestarjelo meso, prvo se javljaju političari, smiruju javnost, prave predstave pred kamerama, garantiraju za domaće proizvode i... Opširnije »

Istarski pršut

Istarski pršut Datum: 18.02.2011.

Istarski pršut prošao kroz evropska vrata Slijedom vijesti o priznanju istarskoga pršuta kao autohtone  marke Istarski pršut, ali po evropskim standardima i kriterijima .... Istarski pršut poseban je po tome jer su butovi standardizirani, kontroliraju se od okota do klaoničke obrade u kojoj se but "kroji" bez nogice, kože i masne obloge, ali sa zdjeličnim kostima. Soli se na suho na drvenim daskama mješavinom morske soli i... Opširnije »

Sretan Božić i nova 2011. godina

Sretan Božić i nova 2011. godina Datum: 21.12.2010.

Čestit Božić, blagoslovljene blagdane i mnogo osobnoga zadovoljstva i profesionalnog uspjeha u 2011. želi Vam Zeleni-list Opširnije »

Bjelovarski sajam - male životinje iz cijele Hrvatske

Bjelovarski sajam - male životinje iz cijele Hrvatske Datum: 25.11.2010.

NA SAJAMSKOM PROSTORU BJELOVARSKOG SAJMA U GUDOVCU SLIJEDEĆEG VIKENDA 80 RAZLIČITIH PASMINA MALIH ŽIVOTINJA IZ  SVIH ŽUPANIJA  Labuđe jezero na Bjelovarskom sajmu Neke od malih životinja koje će biti izložene skuplje su od velikih. Papige amazonke prodavat će se za više od 2000 eura BJELOVAR - Udruga „MALI UZGAJATELJ“ Bjelovar i Bjelovarski sajam d.o.o. bili su domaćini pomalo neobične press-konferencije povodom održavanja 7.... Opširnije »

V. festival vina i gastronomije 26.-27.11. 2010.

V. festival vina i gastronomije 26.-27.11. 2010. Datum: 17.11.2010.

  Velika fešta vina i hrane - najbolje na jednome mjestu Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je V. Međunarodni festival vina i kulinarstva, najveće okupljanje hrvatskih vinara, koji se održava 26. i 27. studenog u hotelu The Regent Esplanade. Riječ je o posebnom vinskom događaju kojim se promiče kultura stola, u kojoj vino ima izuzetnu ulogu i značenje, ali predstavlja i značajan doprinos u razvoju gospodarstva i turizma. Festival ima i dodatnu... Opširnije »

Izašao SVIJET U ČAŠI br 122

Izašao SVIJET U ČAŠI br 122 Datum: 25.10.2010.

DRAGI PRIJATELJI VINA! VESELI ME DA VAS MOGU OBAVIJESTITI DA JE IZASAO NOVI BROJ REVIJE SVIJET U CASI br. 122, za listopad/ studeni 2010. Uz tiskano izdanje, koje mozete naci na prodajnim mjestima, odnosno na koje se, da vam bude komotnije, mozete pretplatiti (adresa je dolje), postoji i izdanje na internetu: www.mam-vin.hr i www.mam-vin.com NEKOLIKO NASLOVA TEMA: Turizam: Zov Plesivicke vinske ceste I predsjednk Drzave u berbi, za diplomatsko vino... Opširnije »

Priroda

vijesti www.metkovic.hr Priroda Radionica o zaštiti prirode Metković, 19.9.2010. - U Zgradi političkih stranaka u petak je održana radionica o Nacrtu plana upravljanja zaštićenim dijelovima prirode u delti Neretve kao jednom od segmenata Projekta upravljanja vodama Neretve i Trebišnjice. Riječ je o pet od ukupno osam zaštićenih dijelova prirode u delti Neretve, a to su posebni ornitološki rezervati Pod gredom, Orepak i Prud kraj Metkovića,... Opširnije »

vino - sve u novoj reviji

Novi broj Suhadolnikove revije Svijet u čaši DRAGI PRIJATELJI VINA! VESELI ME DA VAS MOGU OBAVIJESTITI DA JE IZAŠLA NOVA REVIJA SVIJET U CASI br. 121, za kolovoz / rujan 2010. Uz tiskano izdanje, koje mozete naci na prodajnim mjestima, odnosno na koje se, da vam bude komotnije, mozete pretplatiti (adresa je dolje), postoji i izdanje na internetu: www.mam-vin.hr i www.mam-vin.com NEKOLIKO NASLOVA TEMA: Svijet vina: inventura globalno, i u Lijepoj našoj... Opširnije »

Bjelovarski sajam

Bjelovarski sajam Datum: 11.05.2010.

MINISTAR TURIZMA DAMIR BAJS OTVORIO NA SAJAMSKOM PROSTORU GUDOVAC   2. LOREKO Sajam - potpora ruralnom turizmu BJELOVAR – GUDOVAC - Ministar turizma Damir Bajs otvorio je  na sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara 2. LOREKO, sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma na kojemu izlaže stotinjak izlagača na 3000 kvadratnih metara zatvorenog i 4000 kvadratnih metara otvorenog prostora i na kojemu je Hrvatska gospodarska i obrtnička komora promovirala... Opširnije »

Konji i turizam - Lipik u novome sedlu

Konji i turizam - Lipik u novome sedlu Datum: 14.04.2010.

Konji i turizam - Lipik u novome sedlu Na lipičkoj ergeli otvorena je suvenrnica, a u gradu turistički ured. To nisu veliki gospodarski događaji, ali su znak da je turistički biser Lipik ponovno u sedlu, da će njegovi posjetitelji osjetiti čari tradicionalnog kupališnog i rekreacijskog središta, ali i konjičkog centra za sport i rekreaciju. Posebno se to vidi u gradu i okolici, koji su po ukupnom dojmu sve bliži, a po nekim detaljima i nadišli nekadašnja... Opširnije »

Voćarstvo:

Voćarstvo: Datum: 19.02.2010.

Stručno savjetovanje u Opuzenu U organizaciji Hrvatske voćarske zajednice i HZPSS od 3. do 5. ožujka u Opuzenu će se održati 5. znanstveno stručno savjetovanje voćara s mnogobrojnim aktualnim temama i problemima na dnevnome redu. Suorganizatori su Agronomski fakultet u Zagrebu, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo, te gradovi Opuzen, Ploče, Metković i Slivno. Sve obavijesti mogu se dobiti na tel. 01/4882-710 i e-mail kristijan.jelakovic@hzpss.hr R.P. Opširnije »

Sv. Martin - Martinje - Krštenje mošta

Sv. Martin - Martinje - Krštenje mošta Datum: 12.11.2009.

Siniša Šoškić: Vinska kuća k nebu teži Sveti Martin (elokventni i duhoviti Milan Ivančić uz pomoć Malog Pere) pomogao je na sam svetac još jednome vinaru da otvori vrata i to teška vrata reprezentativne kuće. Najbolje bismo je mogli nazvati  kombinacijom modernog ovećeg podruma i vinske kuće-dvorca u koju se po vino dolazi, ali se u njoj, i u njemu uživa. Gazda je mladac (45) Siniša Šoškić, domaći... Opširnije »

Bjelovarski sajam: SKOK - sajam konja i opreme za konje

Bjelovarski sajam:
SKOK - sajam konja i opreme za konje Datum: 04.11.2009.

Konji u Hrvatskoj bit će ozbiljna gospodarska grana U organizaciji Bjelovarskog sajma i  Hrvatskog centra za konjogojstvo - Državne ergele Lipik, održan je 2. SKOK (sajam konja i opreme za konje), suorganizator je bila Bjelovarsko bilogorska županija i Grad Bjelovar, a pokrovitelj Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. U okviru sajma održana je uzgojna smotra arapskih konja, izložba haflingera Hrvatske, te smotra gidran pasmine Hrvatske... Opširnije »

Poljoprivredni glasnik - novi broj

Poljoprivredni glasnik -
novi broj Datum: 15.10.2009.

Oku ugodan - poslu koristan Iz tiska je upravo izašao 5. broj Poljoprivrednog glasnika, idavača Novotisak d.o.o., tel. 01/3701-621, 3701-870, kojeg potpisuje glavni urednik mr.sc. Teo Sanseović, a ispisuje cijeli niz stručnih suradnika. Tisak je vrhunske kvalitete, a sadržaji, stručne teme, imaju trajnu edukacijsku i priručničku vrijednost. Na visokom je nivou i informativni, te reklamni dio. Iako je zagazio tek u drugu godinu, revijalni časopis Poljoprivredni glasnik u... Opširnije »

BERBA 2009

BERBA 2009 Datum: 27.09.2009.

Veselimo se vinu tijekom cijele godine Prošlog su vikenda vinogradari diljem cijele Hrvatske berbe priveli kraju. Urod i sladori su vrlo dobri, berba je u skladu s globalnim zatopljenjem dosta uranila. Sunčano i sušno vrijeme za vinograde nije loše, a ostale kulture svakako će sušu negativno osjetiti, čak i kukuruz koji ne voli prisilno zreti, a da se ne govori o jesenskim sjetvama. Vinari se nadaju dobrome godištu, jer za sada nema razloga da i ne... Opširnije »

Pozivnica: Kraljevec voćare na sajam zove

Pozivnica:
Kraljevec voćare na sajam zove Datum: 20.08.2009.

Međimurska općina Donji Kraljevec uza zagrebački Agronomski fakultet i HZPSS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, HGK i Međimurske županije poziva na 4. međunarodni voćarski sajam 4, 5. i 6. rujna. Na sajmu će se kao i na dosadašnjima imati što vidjeti, ali i čuti na predavanjima o aktualnostima iz voćarstva. Cijeli je program vidljiv na obavijesti na web stranici Općina Donji Kraljevec. Organizatori su: općina 040/655281, Anđelko Horvat... Opširnije »

Vrijeme za: Kupine i prerađevine na ulicama metropole do kraja kolovoza

Vrijeme za:
Kupine i prerađevine na ulicama metropole do kraja kolovoza Datum: 29.07.2009.

Zagrebačka županija (Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo) i Grad Zagreb, koji bi povrćem, voćem, vinom, mesom, mlijekom sa svog područja, lakše zadovoljili vlastite potrebe, nego mnogi drugi krajevi, ovaj su puta pozvali proizvođače kupina i prerađevina od kupina, da ih, u okviru Dana hrvatskih kupina, ponude na atraktivnim lokacijama metropole do konca kolovoza. Odazvali su se OPG Kokić (098/9550-754) i Marcius d.o.o. (099/3734-715) iz Zagreba... Opširnije »

Lovili sadnice ulovili čvarke

Lovili sadnice ulovili čvarke Datum: 11.07.2009.

Što reporteru može biti slađe, nego kad iznenada «naleti» neki dobar motiv? Jedino mladi, topli, dobro sprešani – ljetni čvarci. S kraja lipnja, pa smo tako, malo i olabavili kriterije za fotku mjeseca. Dok smo sa voćarima zaljubljenicima u stare sorte spremali temu o uzgoju podloga divljega voća, dotrčala je iz susjedstva kuma i, kakao i spada, donesla oblizeke s kolinja. Prvoklasne čvarke i to još mlake. Sirovina je bila netom obrađena... Opširnije »