BRANKA PRIMORAC ZA KNJIGU O MALOM, DVIJE NAGRADE VELIKE

BRANKA PRIMORAC ZA KNJIGU O MALOM, DVIJE NAGRADE VELIKE Datum: 04.07.2017.

U POVODU DVIJU NAGRADA ZA JEDNU KNJIGU BRANKE PRIMORAC Je li plodonosna književnica i novinarka u zrelu dob možda ušla kao kompjutor slutimo po nagradama, ali da je uz dječaka u kompjutoru sjela među traktore i to satelitski  navođene radije nego u obične novine koje su na takvim perima izrasle potvrdit će vro brzo sam Internet   Jesmo li mi u računalima ili su  računala u nama, pa, s tim u vezi,  radi li se o duhovnoj ili tehničkoj sferi pitanje je... Opširnije »

Pokušalište Zavoda za povrćarstvo Agronomskog fakulteta Zagreb

Pokušalište Zavoda za povrćarstvo Agronomskog fakulteta Zagreb Datum: 24.05.2012.

  Vrt u kojem i profesori kopaju, a mladi agronomi stasaju Pokušalište je oveći povrtnjak za praktičnu nastavu studenata te istraživački rad znanstvenika. Iz njega su nikle mnoge generacije agronoma od kojih se danas neki krase titulama i znanstvenim radovima. U njemu su ispitane nove vrste i sorte te uvedene u našu proizvodnju. Također je kroz njega prošlo uvođenje novih tehnologija u povrćarstvu, te kultivara, opreme, hranjiva i drugih svjetskih... Opširnije »

6.znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara u Iloku

6.znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara u Iloku Datum: 08.03.2011.

U  hrvatskome agraru voćarstvo se dobro drži Savjetovanje su organizirali Hrvatska voćarska zajednica i Hrvatska poljoprivredna komora, suorganizatori su Agronomski fakulteti Zagreb i Osijek, Poljoprivredni institut Osijek, Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo, te udruge voćara Tovarnik i Zagreb, a savjetovanje je otvorio ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Ovogodišnje savjetovanje u Iloku najmasovnije je posjećeno do sada – u dva dana cijeli niz... Opširnije »

Lun(j)ske šetnje - šuma koja ulje života daje

Lun(j)ske šetnje - šuma koja ulje života daje Datum: 01.11.2010.

Žilave grane i žuljevite ruke milenijima se sažimaju Maslinik-spomenik prirodi i ljudskome rodu i radu, lunske ili kako domaći kažu lunjske masline, danas su već poznate u globalnim razmjerima: nekim čudom još u Kristovo vrijeme zasija se na isturenom sjevernom dijelu otoka Paga divlji maslinik. Košticu iz malih divljih plodova donesoše ptice ili neko drugo blago. Pojavom iskoristivijih kultivara žitelji počeše nacjepljivati bolje sorte na postojeće... Opširnije »

Golden marketing-Tehnička knjiga: Vinogradarstvo i vinarstvo kao na dlanu u Atlasu Nikole Miroševića

Golden marketing-Tehnička knjiga:
Vinogradarstvo i vinarstvo kao na dlanu u Atlasu Nikole Miroševića Datum: 27.07.2009.

  Golden marketing – Tehnička knjiga izdao Atlas hrvatskog vinogradarstva i vinarstva dr.sc. Nikole Miroševića i suradnika - dobar primjer u izdavaštvu Atlas je velikoga formata, tvrdo uvezan, 440 stranica, protkan visokokvalitetnim fotografijama i ilustracijama poput monografije, na finom i teškom papiru – vinogradarska i vinarska biblija! Recenzenti su prof.dr.sc.Petar Cindrić i dr.sc.Ivan Pezo, a autorovi suradnici su mr.sc. Ivan Alpeza ,... Opširnije »